We durven er veel om te verwedden dat Elise Wulfrancke gedurende de ganse rit van Bonn naar huis met een hemelsbrede glimlach in de auto gezeten heeft. En terecht, wat een mooi tornooi heeft Elise gezwommen met als apotheose een schitterende besttijd op de 100m vrije slag.
Lie Mattheeuws blijft op haar wolkje zwemmen en toonde nu ook dat ze op de vrije slag – maar ook op de rugslag – op hoog niveau zwemt.
Darya Mastsiapan verknoeide haar eerste wedstrijd 400m vrije slag- misschien door een overdosis stress – maar toonde uit het goede hout gesneden te zijn door zich flink te herpakken op haar volgende wedstrijden. Toch slaagt Darya er niet in regelmaat in haar wedstrijden te leggen, na een uitstekende 200m vrije slag volgde een wat mindere 100m vrije slag. Deze wisselvalligheid zou er toch uit moeten.
Dalya Inkaya mocht niet aantreden op haar favoriete nummers in opdracht van haar topsportschool trainers in Antwerpen. Ze heeft zich wel professioneel gedragen en al haar ongewone wedstrijden tot een zeer goed einde gebracht.
Erin Wulfrancke zwemt eindelijk, na vele pogingen, onder de minuut. Minpunt is dat deze wedstrijd als allerlaatste op het programma stond en Erin zich permiteerde haar andere wedstrijden als het ware met de handrem op te zwemmen.
Amelie Limpens vertrok met (schoolslag)twijfels naar Bonn en zwom op deze nummers navenant. Nochtans was de vorm er wel degelijk, getuige de drie besttijden op de vrije slag nummers.
Wout Leroux weerde zich als een duiveltje in een wijwatervat en op één hapering na (200 vrije slag) zwom hij een mooi tornooi met een snelle 100m vrije slag als afsluiter.
Loek Huyghelier scoorde 100% besttijden, meer kunnen we niet verwachten voor een eerste optreden op internationaal niveau.
Matthis Goethals zwom – ondanks wat fysieke problemen aan de voet – een meer dan verdienstelijk tornooi. Hij verbeterde vijf besttijden op zes wedstrijden en viel op bijna alle vrije slagnummers in de prijzen.
Oscar Claeys zwemt eveneens een sterk tornooi en toont dat hij naast de rugslag ook op de vrije slag zijn plan kan trekken.
Voor Loeka David is ’the sky the limit’. Wat deze 14-jarige talentvolle zwemmer dit seizoen al toonde smaakt naar meer. Zaak is de voetjes op de grond houden en hard blijven werken en wie weet is er een internationale carrièrre voor hem weggelegd. Maar
weet Loeka, de weg is nog lang en hard!
Jef Leroux heeft zijn vormpeil niet tenvolle benut, jammer. Op de korte nummers zwom hij mooie besttijden maar een inspanning veel langer dan één minuut kan Jef mentaal niet aan. Jammer want de langere nummers liggen hem fysiologisch beter op dit moment omdat hij nog in volle lichamelijke ontwikkeling is.
Arthur Claeys zwom misschien een minder tornooi in vergelijking met anders. Hij toonde wel progressie op de voor hem ongewone wisselslag wedstrijden maar bleef op zijn honger op zijn andere wedstrijden.
Guillaume Dujardin mispakte zich ferm op zijn eerste wedstrijd (400m vrije slag) door een té enthousiast begin van de wedstrijd, met een spectaculaire terugval in het tweede deel van de wedstrijd tot gevolg. Maar Guillaume is prima omgegaan met deze valse start en zwom verder een vlekkeloos parcours met een heel goede 400 wisselslag, waar hij toonde niet bang te zijn voor deze afstand.
Olivier Gantois heeft na zijn trainerswissel en andere aanpak op de trainingen zijn huidig plafond bereikt. Na een heel sterk seizoensbegin, bevestigt hij zijn waarde. Vanaf nu zal er hard moeten gewerkt worden om zijn niveau hoger op te tillen.
Jonas Herteleer is nog zo een jonge kerel (16 jaar) die al het ganse seizoen op hoog niveau acteert. Jonas die, behalve de vlinderslag, alle slagen op een behoorlijk niveau beheerst heeft het voordeel dat hij zijn wedstrijden meer kan spreiden.
Brecht Decuyper zwom de eerste twee dagen niet echt op niveau. De keuze van zijn wedstrijden kan hierbij ongelukkig genoemd worden. De 400m vrije slag is een wedstrijd die niet meer bij zijn profiel past en hij verloor daar heel wat energie. Brecht kwam plots op dag drie boven water en zwom twee mooie besttijden, zwom zich naar een plaats in de finale (200 schoolslag) én slaagde er in zijn laatste wedstrijd in om nog een besttijd te zwemmen met een zilveren medaille als beloning. Dit is enkel mogelijk als de topvorm aanwezig is.
Jorik Wittevrongel pakte één keer zwaar uit (200m vrije slag) maar heeft verder niet op hoog niveau geacteerd. Jorik weet waar de oorzaak ligt en we hopen deze achterstand zo snel mogelijk weg te werken.
Noah de Muynck zijn besttijden percentage oogt zeer laag, maar de trainerstaf weet dat hij op zeer hoog niveau geacteerd heeft naar de omstandigheden. Drie finales waren waarschijnlijk meer dan hij op voorhand verwacht had en de bronzen plak in de finale op de 100m rugslag was meer dan de kers op de taart.
Ondanks vier besttijden op zes wedstrijden zal Lars Spanhove toch een klein beetje ongelukkig huiswaarts gekeerd zijn. Reden, die verdomde 4 minuten grens op de 400m vrije slag waar hij steeds maar blijft tegen beuken. Vergelijk het met een spits à la Teodorczyk die elke match achter dat doelpuntje aanholt na enkele weken droogte… Toch moet Lars tevreden zijn met zijn tornooi, hij toonde heel wat moois en was de enige met twee medailles in de finales.
Finaleplaatsen
Noah: 200m wisselslag 5de plaats
100m rugslag brons
200m rugslag 4de plaats
Lars: 400m vrije slag brons
200m vrije slag brons
100m vrije slag 5de plaats
Brecht: 200m schoolslag zilver
Podiumplaatsen
categorie geboren 1999 en vroeger
Lars: 2x brons
Noah: 1x brons
categorie geboren 2000
Brecht: 1x goud – 1x zilver – 1x brons
Amelie: 1x brons
categorie geboren 2001
Jonas: 3x goud – 1x zilver
categorie geboren 2002
Olivier: 1x goud – 3x zilver – 2x brons
Guillaume: 1x zilver
Arthur: 1x zilver – 2x brons
Erin: 1x zilver
categorie geboren 2003
Loeka: 1x goud – 4x zilver
Dalya: 1x zilver – 1x brons
categorie geboren 2004
Oscar: 1x goud – 1x brons
Darya: 2x zilver – 1x brons
categorie geboren 2005
Lie: 4x goud – 1x zilver – 1x brons
categorie geboren 2006
Matthis: 2x goud – 1x brons