Open BK Antwerpen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
Vooral wat gezwommen tijden betreft, waren de Open Belgische Kampioenschappen, met een internationaal deelnemersveld, geen overdonderend succes te noemen. Enkele zwemmers zorgden echter wel voor knappe/bemoedigende prestaties.
Enkele zwemmers hadden de eer om te mogen starten in de Jeugdfinales. In deze finales kwamen per leeftijd de snelste 8 zwemmers op de 200m wisselslag en de 400m vrije slag tegen elkaar uit. Daarin behaalde Noa Hollebosch knap brons op beide nummers, mét een bijkomende haai- tijd op de 200m wisselslag als extraatje. Ook Warre Van Hecke sleepte knap het brons in de wacht op de 400m vrije slag. Ook Matthis Goethals mocht aantreden op de 400m vrije slag en werd daarin zevende.
Bij ‘de grote jongens’ bewees captain Noah De Muynck dat je ook ‘op latere leeftijd’ nog besttijden kan zwemmen en dat de aanhouder dus wint. Dat het een bron van inspiratie mag zijn voor veel jonge zwemmers!
Medailles vielen er te noteren in de aflossingen. Loeka David en Dalya Inkaya zwommen zich met hun twee collega’s op de 4x 100m vrije slag gemengd naar het zilver. Loeka David deed dit kunstje nog eens over op de 4x 200m vrije slag bij de heren met Lars Spanhove als collega. Met Lie Mattheeuws op de rugslag en Dalya Inkaya op de vrije slag konden de MEGA- dames het brons bemachtigen op de 4x 100m wisselslag.
Loeka David wist zich op de 400m vrije slag te plaatsen voor de A- finale. Dalya Inkaya volgde zijn voorbeeld en deed er nog een B- finale op de 200m vrije slag bovenop. Noah De Muynck haalde de B- finale op zowel de 100m rugslag als de 200m wisselslag, waarop hij ook een bijkomende A- tijd zwom. In die laatste finale kreeg hij het gezelschap van Guillaume Dujardin. Guillaume wist zich ook te plaatsen voor de B- finale op de 200m schoolslag. Ook Lie Mattheeuws wist zich voor twee finales te plaatsen: de B- finale op de 100m- en de A-finale op de 200m rugslag.