Eeklo zwemmers zetten het nieuw jaar uitstekend in!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Ondanks het feit dat de voorbije weken stevige trainingen geprogrammeerd stonden, brachten de zwemmers het er op de eerste wedstrijd van 2018 heel goed vanaf. De basis voor een goed vervolg van het seizoen is gelegd!

A-groep

Vanuit een uitstekende mentaliteit bij alle zwemmers werden er goede resultaten geboekt (60 % besttijden). De week van deze wedstrijd was een zeer intensieve en volumerijke week. Zeker voor de zwemmers die 8 en 9 keer per week zwemmen en daarbij nog 2x 1u15 KT afwerken. Enkele zwemmers zaten redelijk op hun tandvlees. Er wordt echter naar een doel toegewerkt en om dat doel te bereiken kan en mag er niet voor elke wedstrijd een rustpauze ingelast worden. Dat is een deel van het trainingsproces. Als de zwemmers daarin volledig durven en willen meegaan en zich geen zorgen maken om hun huidige prestaties, is er geen vuiltje aan de lucht. Ook de jongeren hebben zeer goed gepresteerd met een puike inzet. Er is nog wel wat tactisch/technisch werk voor de boeg, maar dat is inherent aan hun leeftijd. Het is uitkijken naar de rest van het seizoen!


B-groep

De jongeren hebben gedaan wat van hen verwacht werd, namelijk hun tijden verbeteren. De tijden die zelfs de meest ervaren trainer verbaasd hebben zijn die van Laurien en Noa op de 100m vrije slag, nl. 1.12.38 en 1.12.86. Verder waren er bij de ‘beginners’ naast enkele mooie prestaties ook wat leer- en werkpunten te bespeuren… Maar al doende leert men!